Parchet din lemn masiv – Parchet din lemn stratificat

Parchet masiv sau parchet stratificat: ce sa alegem?

Parchetul de lemn are un aspect clasic
, care nu se demodeaza in timp si creeaza in locuinta o ambianta de caldura si intimitate. In prezent, parchetul de lemn se gaseste in doua variante principale:
Parchet de lemn masiv
Parchetul masiv este realizat dintr-o singura bucata de lemn de esenta tare. Datorita grosimii sale, un parchet de lemn masiv poate fi slefuit si refinisat timp de mai multe generatii.

Totodata, lemnul masiv se dilata si se contracta in functie de modificarile de umiditate din locuinta. De aceea, la montaj, pentru aceasta miscare, se lasa un spatiu intre perete si lemn ce se camufleaza prin aplicarea unei plinte.
Parchet de lemn stratificat
Parchetul stratificat este produs din trei pana la cinci straturi de lemn de esenta tare. Fiecare strat este adaugat deasupra celuilalt prin presare si lipire la caldura cu adezivi non-toxici. De aceea, este mai putin probabil ca parchetul stratificat sa fie afectat de modificarile de umiditate din locuinta, indiferent de nivelul locuintei unde se monteaza.
Alegerea intre cele doua tipuri de parchet se face tinand cont de:
Nivelul unde se monteaza: parter, etaj sau subsol
Nu se recomanda montarea parchetului masiv la subsol din cauza problemelor de umiditate ce pot sa apara. Parchetul stratificat poate fi montat cu succes la orice nivel, inclusiv in baie unde se considera ca nivelul de umiditate este mai ridicat;
Suprafata pe care se monteaza
Daca suprafata pe care se monteaza este din ciment, nu se recomanda utilizarea parchetului masiv. Ambele tipuri de parchet se pot monta peste suprafete de lemn (dusumele vechi), pal etc.

Disponibile intr-o gama foarte variata de modele, finisaje si culori.

Utilizam tehnica stratificarii lemnului
 pentru a-i aduce un plus de eleganta si durabilitate. Lemnul stratificat este format prin suprapunerea si presarea a trei straturi de lemn natural intre care se aplica un adeziv special rezistent la apa. Tehnica create durabilitatea lemnului natural, avand ca efect eliminarea curbarii naturale a lemnului intrucat indoirile individuale ale celor trei straturi de lemn se anuleaza reciproc.

Pentru cele trei straturi se aleg esente de lemn cu duritate diferita:
stejar, molid, pin, larice, frasin, tei dar si esente exotice:
meranti, eucalipt, tec.